Zuidbaan

Terugblik informatieavond 4 april 2024

Nieuwsbericht
2024-04-11 11:04

Op donderdag 4 april vond de informatieavond voor omwonenden plaats. Tijdens deze avond spraken we verder over de gebiedsontwikkelingen rondom de Zuidbaan en de gekozen oplossing met betrekking tot de staalslakken. Bedankt voor uw betrokkenheid en aanwezigheid.


De bijeenkomst was drukbezocht door inwoners, raadsleden, statenleden en andere betrokken partijen. Burgemeester Servaas Stoop opende de avond en de gemeente West Betuwe en Omgevingsdienst en Waterschap Rivierenland gaven een presentatie waarin zij de onderzochte en gemeten waarden in het gebied deelden en waar mogelijk verder hebben toegelicht. Aannemer BAM Infra gaf vervolgens een presentatie over de lopende werkzaamheden en de voorgestelde oplossing, waarvoor momenteel de vergunningsprocedure loopt. Ze toonden actuele drone-beelden van het huidige opslagdepot, de waterzuivering en de gesaneerde terreindelen. Hierna was er ruimte voor vragen vanuit de zaal. Die gingen voornamelijk over grondwater, luchtkwaliteit en de langetermijngevolgen en risico's. De binnengekomen vragen, inclusief de antwoorden, worden verzameld en binnenkort op deze website geplaatst.

Kon u er niet bij zijn, of wilt u het nog eens nalezen? De presentatie en de dronefilm met de laatste stand van zaken zijn te vinden onder het ‘Documenten’-blok onderaan deze website.